Virgil Ianțu: „De Galați mă leagă întâlnirile cu oameni cărora le pasă de locurile în care trăiesc”

Virgil Ianțu: „De Galați mă leagă întâlnirile cu oameni cărora le pasă de locurile în care trăiesc”
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Pentru că luni, 17 octombrie 2022, între orele 17,00 şi 20,00, în Sala Multimedia de la sediul central al Universităţii "Dunărea de Jos", din strada Domnească nr. 47, vor avea loc preselecții pentru emisiunea-concurs "Câştigă România!", difuzată de TVR 1, Virgil Ianțu, prezentatorul acestui show a răspuns câtorva întrebări legate de orașul nostru.

- Când spui Galați, ce îți vine prima oară în minte? Te leagă ceva anume de regiunea de Sud-Est a țării?

- Mă leagă întâlnirile cu oamenii pe care i-am cunoscut, oameni de inițiativă, cărora le pasă de locurile în care trăiesc, de comunitate, muncind pentru a le dezvolta.

- Au fost până acum concurenți din Galați sau din regiune la "Câștigă România!"? Cum s-au prezentat?

- La "Câștigă România!" vin concurenți din toata țara, dar fie că sunt din Baia Mare sau din Galați, ei îmi povestesc mai întâi ce se întâmplă la ei acasă, în locurile din care vin, unii cu zâmbetul pe buze, alții mai nemulțumiți, mai apoi luându-și rolul de concurenți foarte în serios.

- Cu ce trebuie să vină un concurent pregătit la preselecții?

- Cu ce a învățat acasă, la școală, cu ce a citit și cu experiența de viață, dar și cu relaxare și curaj și cu bucuria de a ajunge la "Câștigă România!". Fiecare concurent care ne-a călcat pragul trebuie aplaudat, merită să ne mândrim cu fiecare dintre ei. Nu e simplu să știi că te vede o țară întreagă, că cineva de acasă, din fața televizorului, dă răspunsurile odată cu tine. Concurența e grea și cu cât ești mai bun și mai bine pregătit, cu atât tensiunea este mai mare. Chiar și așa, nu a fost ediție în care să nu râdem, să nu ne distrăm, să nu glumim. Ne-am amuzat. Am învățat și ne-am recâștigat speranța că România mai are o șansă și un viitor.

- Galați sau Brăila? De care parte ești?

- Din Brăila este nașul fetiței mele, Nicu Alifantis, așadar... Galați.

- La pescuit pe Lacul Brateș sau la o scrumbie pe faleza Dunării? Unde ai prefera să îți petreci o după-amiază de toamnă?

- Cred că aș alege ambele variante. Cinci zile la pescuit, dar cu cineva priceput alături, ar prinde bine oricând.

- Dacă gălățeanul Temistocle Popa, compozitorul hiturilor "Lalele" și "Trecea fanfara militară", ți-ar fi propus să intri în studio, pe care ai fi înregistrat-o cu vocea ta?

- Întâmplător, am avut ocazia să colaborăm, mulți ani în urmă, pentru o piesă despre București. De ales, dintre cele două, e greu, îți trebuie multă îndrăzneală. Vorbim despre Luigi Ionescu și Dan Spătaru...

- De ce să vină gălățenii la preselecțiile "Câștigă România!"?

- Îi invit pe toți cei din zonă să vină la preselecții. Experiența din studioul "Câștigă România!" este una care le va rămâne în memorie toată viața, mai ales că acolo îi așteaptă și marele premiu de 50.000 de lei. Participarea la emisiune, dar și la preselecții, e un câștig în sine, pentru că ai ocazia de a te alătura unei comunități dinamice, unor oameni care iubesc adevăratele valori ale țării.

Citit 13232 ori Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2022 07:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.